Rupert Murdoch, patronul grupului News Corporation si proprietar al Wall Street Journal, a anuntat marti ca va introduce taxe pentru aplicatiile care le permit cititorilor sa acceseze continutul publicatiei cu ajutorul telefonului mobil.

Rupert Murdoch, care a facut anuntul in cadrul unei conferinte sustinute la New York, a declarat ca ziarele tiparite "sunt o specie pe cale de disparitie" si ca vor fi inlocuite complet de instrumente electronice de lectura peste 20-30 de ani, transmite AFP.

"Intr-o luna sau doua, oamenii care citesc Wall Street Journal pe Blackberry vor trebui sa plateasca o taxa de doi dolari pe saptamana", a anuntat Murdoch. "La fel se va intampla si cu iPhone". Abonamentul va fi redus la un dolar pe saptamana pentru cei abonati la jurnal, a precizat el.

"Mai bine de un milion" de persoane platesc deja pentru a citi Wall Street Journal online, o cifra "care se afla in crestere", a subliniat Murdoch. Aproximativ 25.000 de oameni au, de asemenea, un abonament pentru a accesa jurnalul pe Kindle, un cititor de carti electronice lansat de Amazon.

Desi a marturisit ca nu ii place sa citeasca ziarele cu ajutorul cartilor electronice, Murdoch s-a declarat convins ca acesta este viitorul. "Toate companiile de inalta tehnologie din lume, de la Fuji la Hewlett-Packard si mai stiu cate altele, au laboratoare pentru a incerca sa elaboreze carti electronice pentru ziare", a continuat el.