Stirile Europa FM se fac din nou remarcate in cadrul unui concurs european. Dupa castigarea in 2007 a titlului de “Echipa Anului” la European Radio Awards, jurnalistii de la Europa FM intra acum in competitia pentru un nou premiu prestigios.

Prix Europa 2009 a nominalizat-o pe jurnalista Elena Tudor la categoria “Documentar radio” pentru reportajul "Romii din judetul Tulcea - ziua de azi conteaza". Materialul audio poate fi gasit pe site-ul www.europafm.ro

Reportajul descrie o lume plina de contraste, in care exista familii care traiesc la limita supravietuirii si altele care nu au deloc grija zilei de maine. Rromii din Babadag, Pichet, Zagan, Ciucurova au acceptat sa-si dezvaluie lumea, iar Elena Tudor a redat-o ascultatorilor intr-o maniera profesionista.

Povestea impresionanta suprinsa in materialul special Europa FM s-a facut remarcata in Europa si a intrat pe lista scurta a concursului.

“Ca ziarist, ma bucur ca exista inca in Romania institutii media ca Europa FM, de unde reportajul radiofonic nu a fost inca izgonit, iar aceasta nominalizare care ma onoreaza nu face decat sa confirme faptul ca nu am gresit abordand acest gen jurnalistic. Astept cu interes momentul jurizarii, insa cel mai important premiu mi-a fost deja acordat mie si colegilor mei din echipa Europa FM – faptul ca suntem considerati de romani cel mai de incredere post de radio”, declara Elena Tudor.

Prix Europa este un eveniment sustinut de organizatia Prix Europa Alliance, formata din 25 de radiodifuzori din Europa de Est si Occidentala, precum si de mai multe institutii europene si Landul Berlin & Brandenburg.

in cei 20 de ani trecuti de la caderea Cortinei de Fier, Prix Europa a reusit sa aduca la un loc producatorii de media de diverse limbi si background-uri, contribuind la dezvoltarea identitatii comune europene.

Interesul fata de principala competitie media din Europa pentru productiile de calitate pentru televiziune, radio si media emergente a fost, potrivit organizatorilor, extrem de mare anul acesta, cand se sarbatoresc si 20 de ani de la caderea Cortinei de Fier.

Din cele 665 de proiecte inscrise de 40 de tari, au fost nominalizate 231 de productii, care vor concura in perioada 17 - 24 octombrie la Haus des Rundfunks din Berlin.