Jurnalistul irakian Muntazer al-Zaidi - devenit celebru pentru ca si-a aruncat pantofii asupra fostului presedinte american George W. Bush - a anuntat ca doreste sa se stabileasca in Elvetia pentru ca "este o tara neutra si un stat care nu a sustinut ocuparea Irakului". El a facut aceste declatii intr-un interviu difuzat de TSR si preluat de France Presse.

De asemenea, ziaristul irakian a adaugat ca intentioneaza sa declanseze o mare operatiune care vizeaza ralierea tuturor familiilor irakiene pentru depunerea unei plangeri colective impotriva lui George W. Bush. In opinia jurnalistului irakian, fostul presedinte si colaboratorii sau trebuie sa dea socoteala in fata unui tribunal international "pentru crime de razboi comise in timpul ocupatiei din Irak".

Eliberat saptamana trecuta, Muntazer al-Zaidi a mai declarat ca a fost lovit cu bare de fier si supus torturii prin eletrocutare in timpul executarii detentiei. El a fost condamnat la un an inchisoare pentru agresiune impotriva unui sef de stat, dar a fost eliberat dupa noua luni, pentru buna purtare.