Comisia de Cultura din Senat i-a recomandat, marti, lui Alexandru Sassu, presedinte-director general al Televiziunii publice, sa deblocheze postul interimar de director al departamentului Stiri prin organizarea unui concurs pentru acest post. Sassu a fost audiat la Comisia de Cultura in urma unei adrese trimise de un grup de jurnalisti ai Departamentului Stiri din TVR, in care ei contestau interimatul Madalinei Radulescu la conducerea acestuia.

Audierea lui Sassu a avut loc la doua saptamani dupa ce Comisia din Senat i-a audiat pe o parte dintre semnatarii adresei respective. Presedintele-director general al televiziunii a argumentat ca organizarea unui concurs pentru sefia departamentului este impiedicata de procesele cu Rodica Culcer, fost director al acestui departament.

Radu F. Alexandru, Senator PDL, membru in Comisia de Cultura din Senat:

  • "L-am invitat pe domnul Sassu sa ne explice ratiunile acestei situatii. Membrii comisiei au ascultat punctele de vedere ale tuturor. Domnul Sassu a invocat ca procesul cu doamna Culcer [Rodica Culcer, fost director al departamentului - n.r.] impiedica organizarea unui concurs pe postul respectiv la TVR. In opinia comisiei de cultura procesul aflat pe rol nu poate bloca functiile in televiziunea publica. Comisia de cultura i-a recomandat presedintelui director sa deblocheze postul interimar si organizeze concurs pentru acesta."

Audierile legate de situatia din departamentul Stiri al TVR urmeaza sa continue la Comisia de Cultura din Camera Deputatilor si au loc in conditiile in care Parlamentul a amanat pentru aceasta toamna dezbaterile privind raportul de activitate al SRTv pe 2008.

Interimatul Madalinei Radulescu la conducerea Stirilor TVR a fost contestat, la sfarsitul verii, printr-o petitie depusa la Comisiile de Cultura ale Parlamentului. Petitia a fost semnata de cei 22 de jurnalisti care, la inceputul lunii iulie, i-au adresat o scrisoare presedintelui-directorului general al TVR, Alexandru Sassu, cerandu-i acestuia inlocuirea Madalinei Radulescu, al carei interimat, afirma ei, este marcat de abuzuri si derapaje profesionale.