Un deputat francez nu vrea sa mai vada frumusetile perfecte expuse in revistele glossy: in numele luptei impotriva anorexiei, Valerie Boyer a depus o initiativa legislativa care, daca va fi aprobata, va impune marcarea cu un avertisment a fotografiilor care au fost retusate, anunta AFP.

Valerie Boyer, membra a majoritatii de dreapta, vrea ca fotografiile publicitare in care corpul femeilor este retusat sa fie marcate cu un avertisment.

"Aceste imagini pot face oamenii sa creada intr-o realitate care, cel mai adesea, nu exista", afirma ea, in expunerea de motive.

Articolul unic al propunerii propune ca "Fotografiile publicitare ale persoanelor a caror aparenta corporala a fost modificata de soft de prelucrare a imaginilor vor fi insotite de mentiunea: 'Fotografie retusata pentru a modifica aparenta corporala a unei persoane'".

Noul text prevede o amenda de 37.500 euro in cazul in care nu se respecta aceasta dispozitie.

Valerie Boyer crede ca masura nu ar trebui sa se limiteze la fotografiile publicitare si la presa scrisa, punand semnul egalitatii si pentru fotografiile expuse pe ambalaje sau pe afisele folosite in campania electorala.