Freedom House Romania si JTI Romania au anuntat marti castigatorii burselor pentru jurnalisti acordate de JTI. Ele constau intr-o vizita de lucru de o saptamana in institutiile europene, iar trei din jurnalistii alesi vor continua sederea in Bruxelles pentru trei saptamani, in care vor face un stagiu la BBC World Service, Euronews, Deutsche Welle si European Voice.

Jurnalistii premiati sunt Nassima Ghenghea, de la Radio Romania International - Serviciul Arab, Carmen Gavrila - Radio Romania, Sorina Matei - Antena1/Antena3, Andra Timu - The Money Channel si Marius Tuca - Viata Libera, Galati. Lor li se alatura cei trei jurnalisti care au castigat, in plus, stagiul de trei saptamani in institutiile media europene. Ei sunt Adrian Bucure, de la prima TV, Magda Munteanu, de la Forbes, si Ciprian Sasu, Radio Romania.

Castigatorii Burselor europene JTI au fost desemnati in urma unei aplicatii si a unui interviu, care au fost urmate de un seminar introductiv de trei zile, in perioada 10-12 septembrie, "Politici si comunicare in Uniunea Europeana". La seminar au participat18 jurnalisti, selectati in urma interviurilor, dintre care au fost alesi cei opt castigatori.

Vizita lor la Bruxelles va avea loc in februarie 2010, dupa ce noua Comisie Europeana va fi deja instalata in functie.

Scopul acestor burse este oportunitatea oferita oamenilor de presa de a se familiariza cu politicile si strategia UE si imbunatatirea calitatii articolelor pe teme europene.