Membrii PD-L din Comisia de cultura a Camerei Deputatilor vor un audit privind situatia din TVR, inainte ca raportul de activitate pe 2008 al televiziunii publice sa fie dezbatut in Parlament, fiind luata in calcul si infiintarea unei comisii de ancheta. Comisia de Cultura din Camera Deputatilor i-a audiat, miercuri, pe semnatarii unei petitii in care este contestat interimatul de la conducerea Stirilor TVR.

Dupa audieri, Comisia il va invita saptamana viitoare si pe presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, urmand sa-i trimita acestuia, in prealabil, o serie de intrebari legate de situatia din televiziune.

Raluca Turcan, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor:

  • "Saptamana viitoare va fi invitat la audieri domnul Sassu, dar, in acelasi timp, am luat decizia sa transmitem in scris catre dansul o serie de intrebari care vizeaza numeroase nelamuriri cu privire la managementul resurselor umane din institutie, mai precis situatiile de interimat la conducerea unor departamente importante in detrimentul organizarii unor concursuri."
  • "De asemenea, am solicitat precizari cu privire la investitiile in realizarea canalelor TVR 3 si TVR Info si explicatii la numeroasele contestari de la departamentul de stiri, contestari sustinute si de sanctiuni ale CNA si ale Comisiei de Etica si Arbitraj din TVR, cu privire la nerespectarea deontologiei jurnalistice."
  • "Deputatii PD-L intentioneaza sa solicite si un audit privind situatia televiziunii publice si exista si posibilitatea sa facem o comisie de ancheta pentru a verifica toate detaliile, intr-un mod impartial, privind activitatea TVR".  

La audierile de miercuri au participat mai multi angajati ai departamentului Stiri din cadrul TVR. Acestia au sustinut in fata membrilor Comisiei ca presedintele Alexandru Sassu menţine interimatul Madalinei Radulescu la conducerea Stirilor in loc sa organizeze un concurs pentru ocuparea acestui post. Totodata acestia au prezentat o statistica privind audientele realizate de Stirile TVR in ultimii doi ani, documente din care reiese ca acestea au scazut cu mai mult de 50%. "Multi sefi din TVR sunt strans legati de clasa politica si nu au nicio legatura cu profesionalismul. Insa pe termen lung oamenii politici au o problema, lumea nu se va mai uita la TVR", au avertizat cei audiati.

Marti, Comisia de Cultura din Senat i-a recomandat lui Alexandru Sassu sa deblocheze postul interimar de director al departamentului Stiri prin organizarea unui concurs pentru acest post.