Grupul elvetian Ringier preia de la Freddy Burger Management drepturile pentru festivalul Rose d’Or, unul dintre cele mai importante festivaluri mondiale de divertisment TV, potrivit unui comunicat al companiei remis HotNews.ro. "Rose d’Or ne da posibilitatea excelenta de a ne extinde, conform strategiei, angajamentul in domeniul divertismentului", afirma Marc Walder, director executiv al Ringier Elvetia. In 2010, festivalul serbeaza cea de-a 50-a aniversare.

Printre obiectivele acestei noi editii se numara si atragerea, din Romania, de noi formate TV si participanti la concurs, precum si delegati pentru concursul si festivalul Rose d’Or, mentioneaza comunicatul.

Ringier preia festivalul Rose d’Or de la Freddy Burger Management. "Ringier are deschidere internationala si suficient know-how in domeniul TV, Rose d’Or fiind astfel pe maini bune", afirma Freddy Burger, citat in comunicat.

Orasul gazda al festivalului, intre anii 1961 si 2003, a fost Montreux, iar din 2004 festivalul are loc in Lucerna. Ca si pana acum, in centrul festivalului se afla concursul international de programe de divertisment TV.

Cea de-a 50-a aniversare a festivalului Rose d’Or va avea loc in Lucerna intre 18 si 22 septembrie 2010.