Cunoscutul realizator american de televiziune David Letterman a declarat ca a intretinut relatii sexuale cu mai multe angajate din echipa sa. Marturisirea a fost facuta in emisiunea de joi, iar motivul pentru care jurnalistul a tinut sa faca un astfel de anunt este un santaj. Mai exact, Letterman a explicat ca i s-au cerut doua milioane de dolari pentru ca informatia sa nu apara in media, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Gazda emisiunii "Late Show" a anuntat ca joi a depus marturie in fata tribunalului din New York, cu privire la presupusa escrocherie a carui victima a cazut. Letterman a declarat ca a primit o scrisoare din partea unui barbat care il ameninta ca va dezvalui intr-un film si o carte "lucruri ingrozitoare" despre viata lui. Insa cu exceptia cazului in care starul este dispus sa plateasca in schimb.

In varsta de 62 de ani, Letterman este casatorit si are un copil de cinci ani. A vorbit, insa, pe larg despre ceea ce scria in scrisoare: "Era despre faptul ca am facut sex cu femei care lucreaza pentru mine la acest show. Raspunsul meu la asta este da, am facut sex cu femei din emisiunea mea". Publicul a ras si a aplaudat, crezand ca monologul sau este o gluma, subliniaza The Guardian.

Starul nu a precizat cand au avut loc relatiile pe care le-a marturisit, dar a explicat ca s-a simtit amenintat de cei care au incercat sa-l santajeze. Amenintarile au inceput in urma cu trei saptamani, cand a gasit un pachet in masina. "In pachet era o scrisoare, unde scria: «Stiu ca ai facut niste lucruri ingrozitoare»". Totul continua cu avertismentul ca informatiile vor fi transformate in film, daca realizatorul nu este dispus sa plateasca.

Letterman - care se numara printre cei mai bine platiti oameni de televiziune, cu un salariu anual de peste 31 de milioane de dolari - a declarat ca si-a contactat imediat avocatul, caruia i-a aratat pachetul. Impreuna au stabilit sa il cheme pe autorul scrisorii la o intalnire, sub pretextul furnizarii unei parti din suma ceruta. Jurnalistul i-a dat celui care a incercat sa il santajeze un cec fals, dupa care l-a adus in fata justitiei. "A fost o experienta foarte ciudata", a continuat Letterman. "Am simtit nevoia sa-mi protejez familia, locul de munca, prietenii si pe toti cei care m-au sustinut. Nu am de gand sa spun mai multe despre acest lucru".

Letterman a divortat in 1977 de prima sa sotie, iar dupa 20 de ani de relatie s-a casatorit in luna martie a acestui an cu Regina Lasko. Nu este prima oara, insa, cand celebritatea jurnalistului de la CBS s-a intors in defavoarea sa. In 1998, Margaret Ray, schizofrenica, a fost condamnata la doi ani de inchisoare dupa ce i-a spart casa si i-a condus masina. Dupa verdict, ea s-a sinucis, aruncandu-se in fata trenului.

In 2005, un angajat de la ferma lui Letterman din Montana a incercat sa-i rapeasca fiul, pentru a-i cere apoi o rascumparare de 5 milioane de dolari. Politia a dejucat complotul, iar Kelly Frank a fost condamnat la 10 ani de inchisoare.