Subiectul zilei de vineri: Barack Obama castiga premiul Nobel pentru Pace. Titluri din presa americana: 'Radiosul Obama accepta Premiul Nobel', titreaza The Huffington Post, 'Pentru ce?', se intreaba Drudge Report, iar Fox News ofera un mic ghid pentru aspiranti: 'Cum sa castigi premiul Nobel in 12 zile'.

The Huffington Post, de orientare democrata, deschide pagina cu titlul 'Radiosul Obama accepta Premiul Nobel', sub care troneaza o poza cu presedintele, zambind patern.

Huffington Post
Huffington Post
Foto: huffingtonpost.com

Associated Press prezinta o analiza cu titlul 'A castigat, dar de ce?', in care prezinta principalele realizari ale liderului de la Casa Alba, dar si surprinderea lui Barack Obama la aflarea vestii.

Motiv pentru ca Drudge Report sa deschida pagina cu titlul: "Pentru ce?".

Pentru ce
Pentru ce
Foto: Drudge Report

In schimb, site-ul Fox News (care si-a anuntat preferinta pentru republicanul John McCain la prezidentiale) a ales sa prezinte, in pagina rezervata opiniilor, procedura de selectare a candidatilor la premiile Nobel, in care se spune ca nominalizarile sunt trimise pana la 1 februarie. Pentru premiul din acest an au fost trimise 205 nominalizari, dintre care 33 sunt organizatii. O lista scurta este realizata in februarie si martie.

Asta inseamna ca Barack Obama preluase fotoliul de la Casa Alba de doar 12 zile, pana la trimiterea nominalizarilor.

Pe aceasta baza, Fox News realizeaza un mic sumar al activitatii lui Obama, pentru a vedea de ce a meritat premiul Nobel

Iata mai jos cateva spicuiri:

  • 20 ianuarie: Depune juramantul. Merge la parada. Petrecere
  • 25 ianuarie: Lipseste de la biserica
  • 31 ianuarie: Isi ia liber
  • 1 februarie: Lipseste de la biserica. Super Bowl party