Mihai Craiu, fost director general la Jurnalul National si Saptamana Financiara, este atacat dur printr-un comunicat al Saptamanii Financiare, dupa ce mai multe ziare au publicat materiale in care sunt prezentate rezultatele pozitive pe 2008 ale companiei sale, Media Consulta International. Saptamanalul financiar reactioneaza la o afirmatie din acele materiale, in care sunt semnalate pierderile publicatiei in 2008.

UPDATE Mihai Craiu a facut, luni, o serie de precizari "fata de afirmatiile facute de Saptamana Financiara si neasumate de nimeni in mod personal, comunicatul fiind semnat Saptamana Financiara".

Mihai Craiu: "Fata de afirmatiile facute de Saptamana Financiara si neasumate de nimeni in mod personal, comunicatul fiind semnat Saptamana Financiara, am de facut urmatoarele precizari:

1. Calitatea mea de actionar al Saptamanii Financiare este valabila, eu avand dublul actiunilor pe care le detine Gabriela Vranceanu Firea, si nu are nicio legatura cu procesele pe care le-am initiat si care au drept scop revocarea unor Adunari Generale, precum si dividendele care mi se cuvin.

2. Nu doresc sa fac rau in niciun fel publicatiei Saptamana Financiara, a carei echipa redactionala indura cu stoicism vremurile complicate pe care le traversam. Dar pierderile de 150.000 de euro din anul 2008, precum si de 1,5 milioane euro ale Media Casa Press din anul 2008 dovedesc nivelul de management al Gabrielei Vranceanu Firea, motiv pentru care nu pot fi decat foarte ingrijorat si sa ma ofer sa-i consiliez, daca au nevoie, in vederea redresarii companiei Saptamana Financiara. Obligatiile de plata neonorate de catre Media Consulta catre Saptamana Financiara apartin in totalitate Partidului Conservator, care nu si-a onorat nici pana in prezent aceste obligatii de plata. As putea sa continui argumentatia, dar ma opresc aici, fiind ferm convins ca daca ne ridicam poalele in cap privelistea revelata este cel putin dizgratioasa. Sper ca Saptamana Financiara sa performeze in continuare.

Mihai Craiu, actionar semnificativ (22,5% din capitalul social)"

In august 2008, trustul Intact a anuntat incetarea colaborarii cu Mihai Craiu, fara sa precizeze motivele acestei decizii. Ulterior, disputele dintre Intact si Craiu au ajuns in instanta, Craiu contestand o hotarire a Adunarii Generale a Actionarilor din septembrie, in care a fost revocat din functia de administrator unic. In decembrie, el confirma ca e in discutii cu Realitatea-Catavencu, iar anul acesta a confirmat infiintarea unei afaceri alaturi de Sorin Ovidiu Vantu.

Comunicatul Saptamanii Financiare remis duminica HotNews.ro face trimitere la "comunicatul Media Consulta International", preluat in ultimele zile, potrivit reprezentantilor Intact, cel putin de publicatiile Curentul, Bursa si Ziua. Vezi aici materialul din Ziua. Potrivit acelui material, "dupa retragerea lui Mihai Craiu din managementul activ, compania (n.n. Saptamana Financiara SRL) a inregistrat pierderi in valoare de 150.000 euro, pentru prima data in cei patru ani de existenta". In comunicatul Media Consulta International "se fac afirmatii eronate si defaimatoare", sustine SF.

Aceasta arata, intre altele, ca:

  • "Craiu Mihaita nu 's-a retras' din managementul activ al companiei, ci a fost revocat de catre Adunarea Generala a Asociatilor."
  • "Ca efect al revocarii d-lui Craiu, compania a initiat si derulat demersuri pentru verificarea legalitatii operatiunilor efectuate de Craiu Mihaita si, ca rezultat al acestor verificari, a fost aprobata de adunarea generala a asociatilor angajarea raspunderii sale civile si penale, iar avocatii Saptamana Financiara SRL pregatesc actiunile corespunzatoare."
  • "Unul dintre motivele pentru care Craiu Mihaita a fost revocat din functia de administrator al S.C. Saptamana Financiara S.R.L. se refera tocmai la performantele slabe obtinute de acesta in primele 8 luni ale anului 2008, ceea ce a influentat negativ rezultatul financiar."
  • "Principalul motiv pentru care compania a inregistrat pierderi in primele 8 luni ale anului 2008 a fost neindeplinirea substantiala a targetului de incasari din publicitate. Mentionam ca vanzarile de publicitate erau in responsabilitatea directa a lui Craiu Mihaita, acestea derulandu-se prin intermediul regiei de publicitate Media Consulta Regie de Vanzari SRL, al carei administrator unic si asociat era Craiu Mihaita."
  • "Ceea ce nu spune dl. Craiu este ca in acest moment se afla in conflict de interese fiind asociat atat la Saptamana Financiara SRL cat si la Realitatea Media Barter Deals SRL si ca prin toate actiunile sale nu doreste decat afectarea negativa a imaginii si situatiei financiare a Saptamana Financiara SRL."
  • "Craiu Mihaita nu a onorat obligatiile de plata scadente si a stopat activitatea Media Consulta Regie de Vanzari SRL determinand falimentul acesteia. Dreptul de administrare al lui Craiu Mihaita a fost revocat prin efectul declansarii procedurii falimentului."
  • "In prezent, la cererea creditorilor, se verifica legalitatea operatiunilor derulate de dl. Craiu si sunt in curs de initiere proceduri de angajare a raspunderii sale, civile si penale."
  • "Dupa schimbarea managementului S.C. Saptamana Financiara S.R.L., in ultimele 4 luni ale anului 2008 situatia financiara a companiei s-a ameliorat vizibil."