Cotidianul London Evening Standard s-a relansat, luni, ca ziar gratuit, in conformitate cu un anunt facut in acest sens la inceputul lunii octombrie. Potrivit The Guardian, dupa cei 182 de ani de existenta, in care i-a convins pe londonezi sa il cumpere, Evening Standard incearca sa puna capat declinului de tiraj renuntand la pretul de coperta si dublandu-si la 600.000 de mii numarul de exemplare puse zilnic in circulatie.

Potrivit sursei citate, Evening Standard a transmis publicitarilor o informare prin care incearca sa-i convinga sa nu il compare cu titlurile "usoare" distribuite gratuit la Londra, London Lite si cel recent inchis, London Paper, promitand ca va mentine calitatea continutului sau: "Stirile BBC, online si in eter, sunt gratuite, bibliotecile sunt gratuite si multe muzee sunt gratuite", suna argumentul publicatiei.

The Guardian il citeaza, totodata, pe Geordie Greig, editorul ziarului, potrivit caruia "poti sa spui despre Evening Standard ca este un ziar, nu o foaie gratuita? A fost ziar timp de 182 de ani si acest lucru nu se va schimba".

Potrivit evaluarilor publicatiei citate, Evening Standard ar urma sa piarda circa 12 milioane de lire sterline anual prin renuntarea la pretul de coperta, dar spera sa isi sporeasca veniturile prin publicitate, ca urmare a faptului ca tirajul creste masiv.