Jurnalistul Victor Ciutacu a dat in judecata societatea News Television SRL, care detine B1 TV, si pe Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Nasul" de la postul TV, cerand daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmatiile "mincinoase" facute la adresa sa in mai multe editii ale programului mentionat, potrivit Mediafax.

Actiunea lui Victor Ciutacu - redactor-sef al ziarului Jurnalul National - a fost depusa la Judecatoria sectorului 1 din Bucuresti, miercuri, 14 octombrie.

Conform sursei citate, Victor Ciutacu solicita instantei obligarea B1 TV si a lui Radu Moraru, in solidar, la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale, precum si obligarea lor la plata cheltuielilor de judecata.

In cererea de chemare in judecata adresata instantei, jurnalistul arata ca postul TV si moderatorul emisiunii «Nasul» "au declansat, in mod clar, indubitabil o campanie de presa indreptata impotriva mea, prin prezentarea unor aspecte neadevarate legate de activitatea mea profesionala, de natura a-mi stirbi demnitatea, de a ma discredita si de a aduce atingere imaginii mele publice", in cadrul editiilor din 7, 8, 10, 14 si 15 septembrie ale programului respectiv.

Potrivit documentului, in emisiunea din 7 septembrie 2009, Radu Moraru a afirmat, intr-un dialog cu premierul Emil Boc:

  • Aia nu sunt ziaristi, nu mai spuneti, ca aia nu sunt ziaristi. Eu refuz sa cred ca unul care a fost asistentul lui Musetescu sau ce a fost, a lucrat cu Omar Hayssam, Musetescu, si a privatizat si a dat si in stanga si in dreapta, si, in loc sa vina sa faca o spovedanie, sa spuna «bai, am vazut toate ciordelile, uite, va spun cum s-a furat». Si dupa aia, dupa ce te spovedesti, dupa ce spui cum s-a furat o bucata din Romania, dupa ce spui tot, poti dupa aia ca oamenii sa te accepte sau nu ca ziarist. Intelegeti?

Victor Ciutacu mai solicita instantei ca, in aprecierea daunelor compensatorii, sa aiba in vedere "principiul repararii integrale a prejudiciului, coroborat cu vatamarile efectiv provocate, intinderea si urmarile acestora asupra vietii sociale, profesionale si personale" ale lui.