Cotidianul 7plus a aparut, vineri, pe piata cu numele National, la care renuntase in 2005, in urma unor dispute cu WAZ, grupul german care a detinut actiuni in acest ziar. Contactat de HotNews.ro, proprietarul ziarului, Iliuta Naghi, a refuzat sa explice aceasta schimbare, limitandu-se sa spuna ca "Am facut ceea ce trebuia facut. Legal".

Si pe Internet 7plus.ro redirectioneaza, acum spre ziarulnational.com.

Iliuta Naghi a spus ca va oferi amanunte saptamana viitoare. Contactata, la randul sau, de HotNews.ro, Gabriela Artene, redactor-sef al publicatiei, a spus ca nu comenteaza deciziile conducerii administrative. Ea a spus, insa, ca "linia editoriala va ramane aceeasi, in mare, iar in noua formula vom oferi mai multe informatii de culise".

Artene a declarat ca de luni va incepe o campanie de publicitate si marketing pentru a marca aceasta schimbare.

Naghi a preluat controlul asupra ziarului National la inceputul anului 2005, in urma unor neintelegeri cu grupul german WAZ, care preluase 50% din ziar in 2000. Preluarea a presupus o serie de tranzactii controversate la acea data, activitatile ziarului fiind trecute atunci pe o alta firma in timp ce WAZ ramanea cu titlul "National" pana la incheierea platilor. Ziarul si-a schimbat, atunci, numele in 7plus.