Compania de brand management Iconix si un grup condus de un fost presedinte al diviziei de divertisment a Playboy, Jim Griffiths, ar purta negocieri pentru o posibila achizitie a Playboy Enterprises, scrie Los Angeles Times, citand o sursa la curent cu situatia. Potrivit acesteia, cele doua companii ar purta discutii cu Playboy de circa un an.

Ziarul citat mentioneaza ca orice decizie privind o posibila vanzare a Playboy - suma vehiculata in acest sens fiind de peste 300 milioane de dolari - ii va apartine lui Hugh Hefner, fondatorul grupului care se confrunta, in prezent, cu o scadere vertiginoasa a valorii actiunilor si cu un nivel ridicat al datoriilor.

LA Times scrie ca un eventual cumparator va trebui sa-l convinga pe Hefner sa renunte la controlul asupra companiei pe care a intemeiat-o in urma cu 56 de ani, dar sa continue sa se implice in companie, avand in vedere faptul ca el este "imaginea" grupului.

Zvonurile privind o posibila cumparare a Playboy au aparut la inceputul anului. La mijlocul lui 2009, dupa cum aminteste ziarul citat, numirea unui nou director executiv, in persoana lui Scott Flanders, a fost interpretata drept un semnal ca Hugh Hefner ar fi interesat mai degraba de revitalizarea companiei, decat de vanzarea acesteia.