Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac au declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu considera Clubul Roman de Presa (CRP) ca fiind un organism suficient de reprezentativ pentru a retrage calitatea de jurnalist unui jurnalist, informeaza Mediafax.

  • "Nu cred ca acest Club Roman de Presa este suficient de reprezentativ si a procedat suficient de corect ca sa revendice dreptul de a lua calitatea de jurnalist unui jurnalist. Nici nu cred ca asa ceva s-a intamplat vreodata pe planeta asta. Eu nu cred ca asa ceva se va mai intampla vreodata in viitor. S-a intamplat acum, intr-o tara numita Romania", a declarat Sorin Rosca Stanescu.
  • "Nu e posibil (sa retraga calitatea de jurnalist, n.r.) pentru ca nu ei iti confera calitatea de jurnalist. Nu au cum sa ia ceva ce nu acorda ei", a spus si Bogdan Chireac.

Declaratiile lui Sorin Rosca Stanescu si ale lui Bogdan Chireac vin dupa ce joi Comisia Media CRP-AJR a recomandat institutiilor de presa si jurnalistilor sa nu ii mai prezinte pe cei doi ca "jurnalisti" sau cu orice alta titulatura care face trimitere la aceasta meserie.

Indira Crasnea (CRP): Stanescu si Chirieac fac confuzii voite, au mai incercat si altii sa ingroape Clubul

Sorin Rosca Stanesc si Bogdan Chirieac induc deliberat confuzie, intr-o incercare de martiraj, atunci cand vorbesc de faptul ca CRP le-a "retras" calitatea de jurnalisti, pentru ca CRP face doar constatari si emite recomadari, a declarat, duminica, pentru Mediafax, presedinta CRP, Indira Crasnea. Aceasta a adaugat ca aceasta organizatie, reprezentativa pentru industria mass-media, ii va apara intodeauna pe profesionistii industriei ,"care adorm seara cu constiinta impacata".

  • "De mai bine de un an si jumatate vad cum unii incearca sa ingroape, cu vorba si cu fapta, Clubul. Anul trecut am vazut si am auzit pe holurile Clubului cum un personaj cu mare notorietate in mass-media a plecat trantind usa, pentru ca nu a iesit ceva pe placul sau, profetindu-ne ca a murit CRP. Existam si suntem bine-sanatosi", a mai spus Crasnea, in ceea ce priveste afirmatiile lui Stanescu si Chirieac referitoare la "disolutia" si reprezentativitatea CRP.

SRS: Inregistrarile publicate reprezinta o cincime din ceea ce s-a inregistrat in total

Sorin Rosca Stanescu a mai declarat ca inregistrarile aparute in presa ca urmare a unor intalniri dintre el, Catalin Macovei, presedintele ANI, si Bogdan Chireac, reprezinta "o cincime" din tot ce s-a inregistrat in total in acele intalniri, transmite Mediafax.

  • "Aceste inregistrari reprezinta, probabil, o cincime din ceea ce s-a inregistrat in total. Drumul domnului Bogdan Chireac de la Bucuresti pana la Snagov dureaza, cum bine se stie, cam o ora si un sfert – o ora jumate, un dus, un intors – ar fi cam trei ore. Banuiesc ca nu au tacut (Bogdan Chireac si Catalin Macovei, n.r.) in cea mai mare parte a drumului. Au vorbit, erau prieteni. Deci, ar fi trebuit sa existe trei ore de inregistrari sau, hai sa spunem, doua. Iar la Snagov s-a stat mult mai mult decat a aparut in aceste inregistrari si stenograme."
  • "S-au luat trunchiat fragmente de discutie, fragmente pe care ni le asumam, s-au pus intr-o ordine oarecare, care poate sa corespunda cronologic sau nu modului in care a decurs discutia, si a dat o anumita interpretare unei intalniri de la Snagov, care a avut loc cu doua luni in urma."

Totodata, Bogdan Chireac a spus ca in discutia pe care a avut-o, cu Catalin Macovei, in masina, s-a referit la mai multi politicieni. El mai precizeaza ca aceste "informatii neverificate" au fost folosite ca "atu electoral".

  • "Eu ma intreb cine este santajat in aceasta istorie. Sa fi fost cel care a fost obligat sa faca inregistrarea si sa o dea presei, in campanie electorala, in favoarea unuia dintre candidati? Ma intreb. Sa fie o parte a jurnalistilor care s-au simtit, fara indoiala, sub presiune din cauza acestui scandal, prin faptul ca unul dintre candidati tinea mereu sa sublinieze despre presa ticalosita si despre faptul ca el a avut realizari minunate, dar presa nu le-a luat in seama?"

Scandalul Rosca Stanescu - Macovei - Chireac a aparut dupa ce un cotidian central a publicat, in doua episoade, inregistrari ale unor discutii intre cei trei in timpul carora Rosca Stanescu ii arata lui Macovei dovezi care atesta implicarea sa, ca martor, intr-o intelegere de imprumut intre doua persoane, cerandu-i, pentru a nu le publica, informatii din dosarele de la ANI ale unor lideri democrat-liberali.