CNA a adresat, duminica, scrisori de atentionare posturilor Antena 3 si Realitatea TV pentru lipsa de echilibru in felul cum au fost tratati candidatii in materialele difuzate in prima parte a zilei alegerilor. Potrivit reprezentantilor CNA, situatia de la cele doua posturi va fi reanalizata in zilele urmatoare, avand in vedere ca duminica nu a fost cvorum cand s-a discutat pe aceasta tema.

Antena 3 a primit scrisoare de atentionare pentru comentarii negative facute de o parte dintre invitatii la emisiuni la adresa unuia dintre candidati, Traian Basescu. La primul tur al alegerilor, postul primise o amenda de 7.500 de lei pentru abateri similare.

Intre timp, in prima parte a zilei, la Realitatea TV a fost prezentat CV-ul lui Mircea Geoana, fara ca cel al lui Traian Basescu sa fie prezentat. Pe acelasi post au fost redate pe larg declaratii facute de Ion Iliescu - repetand cuvantul "schimbare" -, Dinu Patriciu si Klaus Johannis, iar la emisiunea de la ora 11 a fost difuzat un sincron cu Mircea Geoana, dar nu si cu Traian Basescu.