In perioada 7-9 decembrie 2009, a avut loc cea de-a treia editie NetCamp, un eveniment dedicat in acest an antreprenoriatului online si dezvoltarii proiectelor web, organizat de Evensys.

Intr-o abordare noua si interactiva, agenda NetCamp 2009 a adus in prim-plan cele mai de actualitate subiecte din sfera Internetului, pe parcursul unei serii de micro-evenimente dedicate dezvoltarii web, antreprenoriatului online si afacerilor e-commerce, devenind cel mai important loc de intalnire al comunitatii web din Romania la final acestui an.

Astfel, primele doua zile au fost dedicate proiectului Launch48 Romania, varianta locala a celui mai interesant si antrenant eveniment dedicat antreprenorilor existenti sau viitori din mediul online londonez. Participanti din domenii variate de activitate si cu nivele diferite de experienta privind industria online, au acceptat provocarea Launch48- conceperea, dezvoltarea si lansarea unei aplicatii online, in doar zile de activitate.

Din 20 de idei inscrise, doar 3 au fost alese pentru a fi dezvoltate in cele 48 de ore, sub atenta indrumare a unui board si unui echipe de mentori, ce au inclus nume recunoscute din online-ul local: Decily - retea sociala pentru luare deciziilor in grupurile de prieteni; SeVinde.ro - site de vanzari auto pentru cei care isi pun anunturile in geamurile masinilor; OpenMyCV - site de distributie a unui singur CV pe mai multe platforme de job-uri.

Ultima zi, 9 decembrie, a inclus o sesiune de conferinta, un moment dedicat prezentarii in premiera a celor 3 idei dezvoltate in Launch48 Romania, 3 workshop-uri specializate si Internet Party, o petrecere cu karaoke si un campionat de Wii, reunind pe tot parcursul ei aproximativ 300 de persoane.

Ce anume influenteaza dezvoltarea web astazi si cum ar trebui jucatorii din online sa se adapteze noilor tendinte si coordonate economice au discutat pe larg specialistii invitati in sesiunea de conferinta ce a deschis agenda ultimei zile NetCamp 2009.

Marius Ghenea (Antreprenor ) a vorbit despre antreprenoriat online, oportunitati de criza si solutii eficiente de adaptare pentru 2010, un an in care, in opinia lui, reculul economic va continua.

Mai multe detalii depre eveniment gasiti in comunicatul de presa atasat.