Cotidianul Romania libera se va relansa la jumatatea lunii martie 2010, cu un nou design elaborat de Mario Garcia, specialist international in design de presa, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro. Acesta precizeaza ca in paralel cu schimbarea de imagine ziarul isi regandeste si conceptul editorial.

In septembrie a.c., Romania libera a apelat la Mario Garcia pentru a reface design-ul ziarului. Mario Garcia a participat, in aprilie a.c., la Conferinta Nationala a Presei din Romania, unde, spunandu-si parerea despre ziarele romanesti, a prezentat Romania libera drept o publicatie reprezentativa pentru "categoria ziarelor de moda veche. Arata ca in 1990".

Potrivit comunicatului citat, Garcia a prezentat primele propuneri pentru noul layout in intalnirea de management a grupului Medien Holding, din 8 decembrie. Publicatia promite ca noul design "se va diferentia de tot ceea ce inseamna produs print in Romania" si ca la nivel de concept editorial "opteaza pentru valorile reale ale jurnalismului: calitate, independenta, relevanta".