Filmul prezentat, joi, la simpozionul dedicat Revolutiei si care a starnit controverse intre participantii la eveniment, nu a fost produs si nu apartine TVR, precizeaza reprezentantii televiziunii publice, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Simpozionul, desfasurat la Palatul Parlamentului, a fost organizat de Institutul Revolutiei Romane, din a carui conducere face parte si Ion Iliescu. Evenimentul a fost intrerupt la un moment dat de un scandal izbucnit intre reprezentantii revolutionarilor si Iliescu, acestia reprosandu-i fostului presedinte al Romaniei ca filmul derulat la debutul sesiunii, cu momentele din 1989, ignora evenimentele din 21 decembrie de la Bucuresti.

"Dintr-o regretabila eroare, televiziunea publica a fost mentionata, in context, ca fiind sursa filmului care a generat controverse in cadrul simpozionului. Filmele realizate de TVR si dedicate aniversarii a 20 de ani de la Revolutia Romana se afla in grilele de programe si au fost sau vor fi difuzate pe post. TVR nu isi asuma raspunderea pentru eventualele colaje de imagini care sunt puse in circulatie fara a fi precizate autorul sau sursa", subliniaza reprezentantii TVR in comunicat.

Sesiunea omagiala organizata de Institutul Revolutiei Romane a debutat cu vizionarea unui film care evoca momentele din decembrie 1989, pe care fostul presedinte Ion Iliescu l-a prezentat drept "un film sinteza", "realizat de TVR".

Dupa film, Iliescu a luat cuvantul, vorbind despre momentele revolutiei si despre persoanele care incearca, de 20 ani, "discreditarea acestui eveniment". Spre finalul discursului, a intervenit revolutionarul Dumitru Dinca, reprosandu-i fostului presedinte ca a prezentat un film care ignora evenimentele derulate in 21 decembrie 1989 in Piata Universitatii din Bucuresti. Iliescu a recunoscut ulterior, pe parcursul disputei cu revolutionarul, ca documentarul nu este complet.