Ziarul Cotidianul "nu se inchide. Se incheie editarea lui de catre Realitatea Catavencu" si "probabil se va lua o pauza pana la gasirea unui investitor, dupa ianuarie 2010", a declarat pentru Mediafax Mihnea Vasiliu, directorul diviziei Quality a Grupului Realitatea Catavencu. In prealabil, Reporter Virtual a scris luni ca "oamenii au fost anuntati ca pe 23 decembrie vor primi ultima leafa de la Cotidianul".

UPDATECapital.ro scrie ca intr-o discutie cu toti angajatii directorul ziarului, Cornel Nistorescu, si-a anuntat demisia incepand cu 1 ianuarie 2010 si ca a incercat sa obtina "ruperea" brandului "Cotidianul" de procesul de insolventa, pentru a putea gasi un investitor, insa conducerea grupului nu a fost de acord.

UPDATE Marti, 22.12 Intr-un post scriptum al editorialului sau de marti, Cornel Nistorescu isi anunta retragerea de la Cotidianul. El scrie ca cele doua procese de insolventa deschise de Poligraf SRL si de Univers Publishing SRL "fac imposibila aparitia ziarului in perioada urmatoare. Numarul de fata si cel de maine sunt printre ultimele produse de actuala echipa editoriala. Mai departe, directorul si redactorul-sef al ziarului nu isi vad rostul si se retrag!"

Potrivit Mediafax, Mihnea Vasiliu a precizat ca pana la ora actuala nu a fost gasit un investitor pentru Cotidianul. Pe 10 decembrie, Oana Stanciulescu, redactor-sef Cotidianul, afirma pentru HotNews.ro ca ziarul "nu se inchide", in timp ce Mihnea Vasiliu spunea ca sunt purtate negocieri pentru ziar.

Pe 9 decembrie, Realitatea-Catavencu anunta intr-o nota interna ca ziarul "nu va mai fi implicat in editarea publicatiilor Cotidianul si Business Standard" de la 1 ianuarie 2010. In prealabil, Sorin Ovidiu Vantu spunea intr-un interviu pentru HotNews.ro ca renunta definitiv la operatiunile de presa scrisa.

Business Standard urmeaza sa mai apara pana pe 23 decembrie a.c..

Cotidianul a fost infiintat in 1991 de Ion Ratiu, fiind preluat de Catavencu in 2004 si integrat, in 2006, in grupul Realitatea-Catavencu.

La 11 decembrie a.c., instanta admitea cererea Editurii Univers - creditor de a deschide procedura insolventei impotriva debitorului Poligraf SRL, compania care editeaza Cotidianul. Catalin Tolontan scria, saptamana trecuta, pe blogul sau ca ziarul datoreaza editurii 400.000 de euro "pentru cartile pe care le-a distribuit impreuna cu ziarul si nu le-a platit". Tolontan cita surse din Cotidianul potrivit carora "o parte importanta a acestor bani sunt la firmele de difuzare, care nu i-au restituit ziarului".