Directorul general al NewsIn, Cosmin Popa, si-a anuntat demisia, dupa ce conducerea Realitatea Catavencu a decis pastrarea agentiei in grup, sub coordonarea lui Mihnea Vasiliu. "Mi se pare ca este o chestiune de onoare care, evident, lipseste multora din Realitatea Catavencu", a declarat Popa pentru HotNews.ro.

Motivul acestei rasturnari de situatie, spune Popa, pare sa fie "interesul pe care l-au exprimat potentialii cumparatori fata de NewsIn si reactiile venite din partea jurnalistilor, care au aratat ca agentia este una dintre putinele institutii de presa credibile din Realitatea Catavencu".

Potrivit acestuia, acest lucru pare sa fi trezit interesul conducerii Realitatea Catavencu sa pastreze agentia in trust, in conditiile in care, la sfarsitul anului trecut, Sorin Ovidiu Vantu intentiona sa o inchida. De altfel, la acea vreme, Cosmin Popa era in carti pentru cumpararea NewsIn.

Cat priveste pasii urmatori in cariera, Popa spune ca "una dintre directiile sigure" este "o alocare mai mare a timpului activitatii de cercetare", activitate pe care o desfasoara de ceva timp la Institutul Nicolae Iorga.