Grupul Central European Media Enterprises (CME), care in Romania detine posturile din reteaua Pro TV, a ajuns la un acord pentru preluarea agentiei de presa Mediafax Cehia, detinuta de Adrian Sarbu, CEO CME, pentru suma simbolica de 1 euro, informeaza Bloomberg.

Contactata de HotNews.ro, Romana Tomasova, vicepresedinte pentru comunicare corporatista in cadrul CME, a declarat ca achizitia are drept scop imbunatatirea cooperarii deja stranse dintre agentie si Nova, principalul post detinut de CME in Cehia, precizand ca nu exista planuri similare in privinta agentiei romanesti Mediafax.

UPDATE Directorul general Mediafax Romania, Cristian Dimitriu, citat de agentie, spune ca aceasta intentioneaza "sa-si dezvolte business-ul si sa continue investitiile in Romania, in pofida perioadei economice dificile".

Agentia Mediafax Cehia a fost lansata in iunie 2008, investitia initiala a actionarului Media Pro Management fiind de 1,5 milioane euro.

Luni, Romana Tomasova a fost citata de Dow Jones spunand ca in ultimul trimestru al anului trecut CME nu a observat o crestere a cheltuielilor publicitare, asa cum estimase compania. Ea a precizat insa ca acest grup se asteapta la o crestere in al doilea semestru al acestui an.