Grupul Central European Media Enterprises (CME), care in Romania detine posturile din reteaua Pro TV, a anuntat, miercuri, ca a ajuns la un acord cu o companie controlata de omul de afaceri Igor Kolomoisky, prin care acesta preia operatiunile CME din Ucraina pentru 300 de milioane de dolari. Igor Kolomoisky investise, in vara, 100 milioane de dolari pentru a deveni actionar cu 49% in operatiunile CME din aceasta tara.

Potrivit informarii de miercuri a CME, grupul a ajuns la un acord cu Harley Trading Limited, o companie controlata de Kolomoisky, prin care acesta preia intreg pachetul la televiziunile Studio 1+1 si Kino. Kolomoisky va ramane director si actionar in cadrul CME.

Comunicatul il citeaza pe Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME, potrivit caruia "Vanzarea operatiunilor noastre din Ucraina este cea mai buna optiune strategica pentru CME, in circumstantele actuale. Ne va permite sa ne concentram operatiunile existente in Uniunea Europeana si tarile in curs de aderare la UE. Vanzarea ne va oferi o flexibilitate operationala si strategica mai mare, ne va creste lichiditatea si ne va ascuti atentia fata de dezvoltarea afacerilor noastre de broadcasting, internet si productie de continut."

Inaintea anuntului din vara privind investitia lui Kolomoisky in operatiunile ucrainene ale CME, Adrian Sarbu fusese citat de Bloomberg spunand ca acest grup cauta o "solutie optima" pentru aceasta divizie neprofitabila, care a inregistrat rezultate mult mai slabe decat toate celelalte operatiuni CME din Europa Centrala si de Est in primele noua luni ale anului trecut.