Posturile TVR1, TVR2, Antena1, Antena3, Pro TV, Prima TV, National TV si Realitatea TV au fost somate public de CNA pentru prezentarea detaliata a tehnicilor criminale folosite in cazul Sergiu Bahaian, in emisiunile de stiri si dezbateri din perioada 17-20 ianuarie.

Potrivit CNA, televiziunile au incalcat legislatia audiovizuala care interzice difuzarea emisiunilor care contin "demonstratii sau detalii importante privind tehnici criminale".

Iata ce au prezentat televiziunile, conform monitorizarii CNA:

  • TVR1, Telejurnalul de la ora 20.00: "Victimele au fost ingropate de vii sau aruncate in haznale sau in Dunare dupa ce au fost lovite cu ciocanul".
  • Antena 1, Observator si Acces direct: "Victimele erau obligate sa inghita alcool si pastile de diazepam, erau lovite cu ciocanul in cap, iar apoi ingropate de vii sau aruncate in Canalul Dunare-Marea Neagra".
  • Prima TV, Focus: "Inainte aveau grija ca victimele sa fie drogate si legate".
  • National TV: "Erau ingropate la peste 2,5 metri adancime si acoperite cu beton"; "Lovit cu o bata si apoi ingropat la un metru adancime".
  • Pro TV: "Peste cadavru, asasinii au pus o placa de beton groasa de 10-15 centimetrii. Apoi au acoperit-o cu mult pamant".
  • Realitatea TV: "Au fost lovite cu ciocanul in cap sau cu alte corpuri contondente", "Oamenii erau fortati sa bea alcool cu diazepam si apoi se turna beton peste ei".

Din monitorizarea CNA au lipsit posturile OTV, Kanal D si B1 TV, ale caror emisuni vor fi analizate intr-o sedinta viitoare a forului.

Cazul Bahaian, pe scurt: Un grup de peste zece persoane, condus de fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, este cercetat, in prezent, de procurorii DIICOT pentru uciderea a cel putin patru oameni, pentru a sterge urmele unor fraude economice.

Bahaian a infiintat circa 40 de firme pe numele unor persoane cunoscute drept fara posibilitati materiale, prin intermediul carora au cumparat marfa cu cecuri fara acoperire, au luat credite prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in preluarea in leasing a mai multor autoturisme.