Mai multe companii media au datorii fata de bugetul de stat, impotriva acestora Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) declansand procedura de executare silita, potrivit Money.ro. Companiile media care figureaza cu datorii de milioane de lei la buget sunt Publimedia International, B1TV si OTV.

Potrivit datelor ANAF, Publimedia International, societatea care editeaza Ziarul Financiar, Gandul sau ProSport, are datorii catre bugetul de stat in valoare de 1,23 milioane de lei. De asemenea, alte doua companii din grupul MediaPro, respectiv MediaPro Music Entertainment si MediaPro Distribution figureaza cu datorii catre stat, in valoare totala de 1,89 milioane de lei.

Compania OCRAM Televiziune, proprietarul OTV, datoreaza bugetului de stat aproape 830.000 lei, motiv pentru care ANAF a inceput procedura de executare silita.

Pe lista societatilor de presa impotriva carora a fost demarata procedura de executare silita se afla si B1TV, cu datorii de aproximativ doua milioane de lei.

Andrei Hass, seful directiei de mari contribuabili de la ANAF, exclude posibilitate ca mentiunea privind inceperea executarii silite sa fie gresita, precizand ca demararea acestei proceduri duce automat fie la punerea sub sechestru a bunurilor fie la blocarea conturilor.

"Este exclusa posibilitatea ca observatiile facute de ANAF sa fie doar cu titlu informativ. Daca scrie acolo ca s-a inceput procedura de executare silita inseamna ca s-a ajuns fie la sechestru pe bunuri, fie la poprirea conturilor. Nu e obligatoriu sa fie amandoua. Fie sechestrarea bunurilor, fie poprirea conturilor sau sunt popriti clientii pe care-i are firma de incasat", a spus Andrei Hass, citat de Money.ro.

Saptamana trecuta, ANAF a blocat conturile Realitatea Media pentru obligatii fiscale restante ajunse la scadenta si neachitate in valoare de 4,89 milioane de lei, insa societatea s-a achitat datoriile in ziua urmatoare.