IAA Romania organizeaza, astazi, o licitatie ce are drept scop strangerea de fonduri pentru o operatie care poate salva viata unei fetite diagnosticata cu o malformatie a inimii extrem de grava, potrivit unui comunicat al asociatiei. Pana acum, s-au alaturat acestui demers 15 artisti romani, dintre care Ioan Nemtoi, Victor Sararu, Marian Gheorghe, Marcel Scutaru si Daniel Ragusitu, care si-au oferit operele de arta spre a fi licitate.

Sabina Ioana s-a nascut cu o malformatie a inimii extrem de grava, asociata cu hipertensiune pulmonara severa, iar in urma primei operatii realizate la numai cinci luni, considerate un succes la acel moment, au aparut alte complicatii. Acum, la 1 an si 4 luni, starea de sanatate a Sabinei depinde de o operatie complicata, ce poate fi realizata in cadrul unei clinici din Lausanne, Elvetia.

Interventia este programata la sfarsitul lunii ianuarie, iar costul acesteia se ridica la 60.000 de euro.

Licitatia va avea loc miercuri, 27 ianuarie, incepand cu orele 19.00, la sediul IAA Romania. Pentru cei care doresc sa sustina acest proiect, dar nu pot fi prezenti la sediul IAA, exista posibilitatea de a licita prin e-mail, la adresa melania_stoleru@graffiti.bbdo.ro. Ofertele primite prin email trebuie sa contina datele de contact ale ofertantului si o oferta cel putin egala cu pretul de pornire afisat pe blogul licitatiei.

Povestea Sabinei poate fi citita pe blogul: http://ioanasabina.blogspot.com/.

Lista completa a operelor scoase la licitatie poate fi vizualizata pe blogul: http://licitatie-pentru-sabina.blogspot.com/.

Alte detalii la www.iaa.ro.