Editia din acest week-end a emisiunii 'Danutz SRL' de la TVR1, in care Romeo Dediu, chitaristul trupei Holograf, a fost ranit cu o sabie, in direct, in timpul unui moment de cascadorii, va fi analizata in sedinta de marti a CNA. Pentru incidentul din emisiunea prezentata de Dan Bittman, postul public risca o sanctiune pentru incalcarea normelor in vigoare privind protectia copilului.

"Emisiunile TV n-ar trebui sa puna in pericol invitatii, dar nici sa afecteze publicul telespectator, si mai ales publicul minor care este cel mai vulnerabil", a declarat pentru HotNews.ro presedintele CNA, Rasvan Popescu.

UPDATE: Postul public explica intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro ca emisiunea 'Danutz SRL' este o co-productie TVR-MondoFilm, aceasta din urma asumandu-si "intreaga raspundere pentru partea editoriala, inclusiv pentru cele intamplate".

"Realizatorii emisiunii au obligatia sa se asigure ca invitatii lor nu sunt pusi in pericol", arata comunicatul TVR.

La editia din aceasta duminica a emisiunii 'Danutz SRL', moderatorul Dan Bittman si-a provocat colegii din trupa Holograf sa participe la o demonstratie de arte martiale, in timpul careia doi profesionisti urmau sa taie cu o sabie un fruct asezat pe capul fiecaruia dintre ei.

In cazul chitaristului trupei, Romeo Dediu, sabia si-a ratat, insa, tinta, ranindu-l pe muzician in crestetul capului.

"E in regula, din fericire nu a fost decat o taietura superficiala, care a necesitat cateva copci, dar nu e nimic grav, care sa-l deranjeze la orice altceva. (...) Una peste alta, el nici nu a sesizat ca a fost taiat. A fost un accident nefericit", a declarat pentru Mediafax Iulian Vrabete, basistul Holograf.

Conform sursei citate, Dediu a fost dus, chiar in timpul emisiunii, la cabinetul medical al TVR, de unde a fost trimis la spital. Dupa o radiografie, rana acestuia a fost cusuta.