UPC a introdus luni doua noi canale TV in cadrul pachetului de programe digitale in format High Definition, respectiv National Geographic HD si Sport.ro HD, care se adauga celor sase canale deja disponibile in acest format, a anuntat operatorul de comunicatii prin cablu. UPC a lansat de asemenea si pachetul cu trei canale TV de filme, CineStar, disponibil deja prin Romtelecom si RCS&RDS, care va putea fi accesat de toti abonatii de televiziune digitala ai operatorului pentru un tarif suplimentar de 8 lei (fara TVA).

Cele doua canale TV in format High Definition, National Geographic HD si Sport.ro HD se adauga celorlalte sase programe HD deja disponibile respectiv TVR HD, PRO TV HD, HBO HD, Eurosport HD, History HD si Fashion TV HD. Conform oficialilor UPC, pachetul de opt programe HD este disponibil pentru abonatii Digital TV Medium si Large cu DVR.

Tot luni, operatorul a anuntat si lansarea pachetului CineStar, care contine 3 canale TV de filme si care este disponibil tuturor abonatilor de televiziune digitala ai operatorului pentru un tarif suplimentar de 8 lei (fara TVA).

Pachetul CineStar, care cuprinde canalele CineStar, ActionStar si ComedyStar, a fost lansat de grupul Realitatea-Catavencu exclusiv pe platforma Dolce in iarna lui 2008. Din 17 august 2009, cele trei canale au inceput sa fie transmise si pe platforma de televiziune prin satelit Digi TV Satelit a RCS-RDS.