Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa someze TVR pentru prezentarea in direct a unor secvente violente pe un tronson orar accesibil minorilor, ceea ce contravine reglementarilor in domeniu. Este vorba despre ultima editie a emisiunii Danutz SRL, in care Romeo Dediu, membru al trupei Holograf, a fost ranit cu o sabie, in direct, in timpul unui moment de cascadorii.

Tot marti, CNA a amendat postul Pro TV cu 10.000 de lei pentru folosirea unui limbaj indecent si lipsa de interventie a moderatorului in cadrul unei emisiuni Happy Hour, programata intr-un interval accesibil minorilor.

Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, propusese o amenda de 10.000 de lei si pentru TVR, in cazul emisiunii Danutz SRL, insa propunerea a cazut la vot.

Daca, luni, TVR anuntase ca emisiunea Danutz SRL este o co-productie TVR-MondoFilm, aceasta din urma asumandu-si "intreaga raspundere pentru partea editoriala, inclusiv pentru cele intamplate", membrii CNA au considerat ca responsabilitatea revine radiodifuzorului. Iar presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat ca dincolo de sanctiunea data TVR, CNA va incerca sa previna repetarea unor astfel de incidente pe posturile de televiziune, indemnandu-le sa ia toate masurile pentru ca asemenea lucruri sa nu se mai intample.

  • Ioan Onisei, referindu-se la comunicarea de luni a TVR: Chiar daca producatorul este privat, radiodifuzorul trebuie sa faca in asa fel incat astfel de evenimente sa nu se petreaca.
  • Dan Grigore, membru CNA: TVR nu trebuie sa fuga de responsabilitate. Responsabilitatea este a radiodifuzorului.
  • Narcisa Iorga, membru CNA: Eu vad o problema in cazul moderatorului, care nu a oprit emisiunea in acel moment (momentul ranirii lui Romeo Dediu - n.r.), ba mai mult, i-a pus in pericol si pe ceilalti.