News Corp a inregistrat castiguri trimestriale pozitive, depasind asteptarile. Grupul media are o pozitie de forta fata de tehnologiile lansate recent si percepute pana acum ca o amenintare, a declarat magnatul media Rupert Murdoch, patronul News Corporation, informeaza AFP.

News Corp a depasit in perioada octombrie-decembrie previziunile analistilor, cu un profit de 254 de milioane de dolari si cu o cifra de afaceri de 8,684 miliarde de dolari, in crestere cu 10%. Produsele grupului care au atras cea mai multa publicitate sunt canalele de televiziune Fox, din Europa si America Latina, si Wall Street Journal.

"Cresterea puternica a cifrei de afaceri arata ca News Corporation iese din recesiune cu o vigoare si o forta reinnoite", a declarat Rupert Murdoch. Magnatul a vorbit cu aceasta ocazie si despre pericolul si oportunitatea oferite de noile tehnologii, dar si despre taxele pe continutul site-urilor pe care le detine.

"Continutul nu este doar rege, este imparatul a tot ceea ce este electronic", a subliniat Murdoch, explicand ca "toti consumatorii vor ca acest continut sa fie accesibil imediat si pe toate tipurile de aparate". Din acest motiv, consumatorii "sunt gata sa plateasca pentru a fi distrati si informati", a continuat patronul News Corp.

Declaratiile vin la o saptamana dupa ce Apple a prezentat noua tableta iPad, care le promite utilizatorilor un "confort sporit" pentru consumul de presa.