Compania XYZ Servicii Online a lansat, miercuri, serviciul de media intelligence - mediaIQ, primul de acest gen din Romania. Potrivit unui comunicat al companiei, serviciul web va permite monitorizarea pe baza de cuvinte cheie si apoi livrarea de rapoarte in functie de o serie de parametri definiti de utilizatori. Tot astazi, Media Image Group, companie de monitorizare si analiza de continut media, anunta afilierea la Asociatia Internationala pentru Masurarea si Evaluarea Comunicarii (AMEC).

Serviciul mediaIQ lansat de XYZ Servicii Online monitorizeaza si analizeaza, in prezent, 60 de surse media importante, iar in varianta sa comerciala va permite clientilor accesul la o lista de peste 2.000 de surse: presa scrisa centrala si locala, presa online, radio si televiziune.

"Interesul meu este sa cresc piata de monitorizare. Nu vreau sa 'fur' din clientii agentiilor de monitorizare", a declarat Alin Zainescu, initiatorul proiectului, citat in comunicat.

Printre facilitatile pe care mediaIQ si-a propus sa le ofere clientilor se numara detectarea de articole similare, rezumate automate, explorarea comparativa sau analiza automata a tonului in care este scris un articol, mentioneaza comunicatul.

Detalii la WebPR.ro

Odata cu intrarea in AMEC, Media Image devine singura companie romaneasca participanta la studiul international din domeniul analizelor de continut media – International Business Monitor.

"Felicitam Media Image pentru dobandirea statutului de membru cu drepturi depline al AMEC. Ne raportam la Media Image ca la un extrem de important partener al nostru si il integram deja in planurile noastre de dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est", a declarat Barry Leggetter, directorul executiv al AMEC, citat intr-un comunicat al companiei.

Detalii la WebPR.ro