Antena 1 a anuntat oficial, joi, ca singura schimbare in modalitatea de difuzare a meciurilor din Liga 1 consta in cedarea optiunii intai catre Digi Sport si ca toate datoriile postului catre Liga sunt achitate la zi. ProSport nota, miercuri, ca Antena 1 a fost nevoita sa cedeze derby-ul fiecarei etape din pricina unei sume de 6,5 milioane de euro pe care o datoreaza trustului RCS, sperand intr-o amanare a platii.

Pe scurt, Antena 1 ramane cu a doua optiune, Digi Sport va beneficia de optiunile 1, 3, 4 si 6, in timp ce GSP TV are optiunile 5, 7, 8 si 9.

"Toate datoriile catre Liga sunt achitate la zi, iar consortiul si-a stabilit deja noile conditii de distribuire a meciurilor prin semnarea unui act aditional intre cele 2 parti", precizeaza un comunicat al postului.

Comunicatul o citeaza pe Sabina Petre, director general GSPTV, potrivit careia "orice probleme aparute in interiorul consortiului referitoare la modul de derulare a contractului au fost rezolvate de conducerea celor doua organizatii in conditiile unui parteneriat corect".

Aceasta reminteste faptul ca, imediat dupa castigarea licitatiei, consortiul si-a aratat disponibilitatea de a revinde o parte din drepturile TV pentru meciurile din Liga 1, dar ca nici pana astazi nu au primit vreo oferta serioasa.

"Sunt convinsa ca oricare ar fi fost compania detinatoare nu si-ar fi permis sa vanda sub pretul platit pentru achizionare", a conchis Petre.

Mentionam ca, in prezent, postul de sport al RSC&RDS beneficiaza de o acoperire de aproximativ 40% la nivel national. Prin urmare, derby-urile Ligii 1 nu vor putea fi vazute de o mare parte din abonatii la sistemul de televiziune prin cablu din Romania.