Presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, spune intr-un interviu acordat Mediafax ca situatia de miercuri din Parlament - unde raportul pe 2008 al Televiziunii publice a fost respins in Comisiile de Cultura - este "fara precedent". El sustine in interviu ca a demonstrat in cei doi ani si jumatate ca nu este "politruc", asa cum a afirmat Traian Basescu. Sassu ofera propria perspectiva asupra evolutiei TVR, apara audientele postului, spune ca TVR 3 "s-a impus" si ca, daca va fi demis, nu crede ca ar reveni in politica, pentru ca "nu-mi place peisajul politic de astazi".

  • Comisiile de cultura din Parlament au respins, miercuri, raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune pe 2008, in conditiile in care presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, a lipsit de la audieri, invocand probleme medicale.

Alexandru Sassu pentru Mediafax:

  • Despre votul negativ al Comisiilor de Cultura asupra raportului SRTV pe 2008: "Dupa o experienta de 12 ani la Parlament si in Comisia de Cultura, pot sa spun doar ca e fara precedent, fara ca presedintele si membrii Consiliului de Administratie sa fie intrebati nimic - nu s-a mai intamplat lucrul asta - sa se dea un vot fara sa existe o dezbatere pe baza raportului."
  • Daca mai are sanse sa-si continue mandatul: "De Parlament tine (...) Depinde de foarte multe. Nu uitati ca, din 2007, cand am venit, PSD-ul - cel care chipurile m-a promovat - nu a fost niciodata la putere - sau mai precis a fost doar un interval scurt de timp, pe parcursul anului 2009."
  • Despre TVR 3: "TVR 3 este un canal care s-a impus. Am sa va spun doar o cifra. Anul trecut (...) TVR 3 era cunoscut deja de peste 40% din populatia tarii, ceea ce este foarte bine. Deja din aprilie va intra in monitorizarea de audienta."
  • Despre TVR Info: "Cred ca este o necesitate"
  • Despre audientele TVR 1: "Telejurnalul a ajuns la momentul asta sa aiba varfuri de audienta si de 6. Deci, in medie, face undeva 4 - 5 si ajunge si ajunge si la varfuri de 6. Atunci cand l-am luat (cand a preluat functia de PDG, n.r.), era la 2. A crescut de vreo trei ori. (...) La fiecare sase luni, noi, doua luni, am dat tot prime time-ul si toata zona importanta (din grila, n.r.) unei campanii [electorale] care a facut sau nu audienta."
  • Despre situatia financiara  a SRTv pe 2009: "Inca nu am facut raportul, dar m-am uitat pe niste cifre care inca nu s-au adunat. Cert e ca noi am reusit ca in trei trimestre din 2009 sa tinem pe un plus, care, din pacate, cred ca la sfarsit, din cauza unor plati externe, care au picat fix pe cresterea euro - numai din diferenta de curs valutar ne-a facut zob -, plus aceste 55 de milioane de lei de care va vorbeam, platite pentru TVA, plus faptul ca una din marile probleme ale bugetului pe 2009 a fost aceea ca bugetul de stat s-a constituit la 4 lei un euro, el nu a fost 4 lei sub nicio forma. (...) Gaura de final este foarte mare."
  • Crede ca, daca va fi demis, nu s-ar intoarce in politica: "nu-mi plac personajele politice de astazi si modul in care se face politica. In doi ani si jumatate, nu a fost o evolutie pozitiva, dupa parerea mea. A fost o evolutie negativa. E mai rau decat acum doi ani si jumatate."

Citeste integral interviul Mediafax cu Alexandru Sassu