Noul format al principalului buletin de stiri al Antena 1, ce va fi lansat luni, va elimina "acea doza de senzational care practic coplesea modul in care erau transferate stirile catre consumator". Iar Alina Petrescu, cea care va prezenta noul Observator in locul cuplului Lucian Mandruta - Alessandra Stoicescu, a fost aleasa pentru ca se potrivea mai bine cu acest format nou, afirma Sorin Alexandrescu, directorul Antena 1, intr-un interviu pentru Paginademedia.ro.

  • Sorin Alexandrescu, fost sef la Kandia Excelent, a preluat pozitia de director executiv Antena 1 in toamna anului trecut. La inceputul acestei luni, Antena 1 a anuntat relansarea Observatorului incepand din 22 februarie.

Sorin Alexandrescu, pentru Paginademedia.ro:

  • "Pentru noul format este nevoie de un animit tip de prezentator. E vorba de relevanta pe care o are el, de empatia pe care o are respectivul prezentator in relatia cu telespectatorii."
  • "Strategia este o combinatie dintre echipa de la Observator si ITN, consultantii nostri pentru zona de stiri, ei fiind unii dintre cei mai importanti producatori mondiali de programe de stiri. (...) In Romania experienta pe care au avut-o ei in trecut a fost National TV."
  • "Avem trei obiective mari. Primul dintre ele se refera la partea de diferentiere, deci vrem sa avem un diferentiator puternic fata de competitie, cel de-al doilea se refera la calitatea si relevanta stirilor. Si bineinteles prin tot acest format vrem sa ne imbunatatim cota de piata."
  • "Niciodata nu am lucrat cu obiectivul sa fiu pe locul doi"
  • "Eu cred ca nu e vorba de faptul ca Antena 1 a copiat un model de business de la Pro TV pentru ca, practic, buletinul de stiri al Antena 1 nu este un copy/paste al buletinului de stiri de la Pro TV."
  • Despre incasari in 2010: "Pe 2010 avem un start foarte bun. (...) Avem un model de business fundamental diferit. (...) Modul in care aceasta structura abordeaza piata cu o strategie foarte diferita fata de ceea ce se intampla cu structura anterioara"
  • Despre felul cum isi imparte atributiile, ca director executiv, cu Dan Matiescu: "Aceasta pozitie nu a existat niciodata la Antena 1. (...) Responsabilitatea mea este operationalul la nivelul statiei, responsabilitatea colegului meu Dan Matiescu este financiara." Intrebat daca, practic, a preluat atributiile de conducere ale lui Dan Matiescu: "Da."

Citeste integral interviul aici si aici