InBev Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, devine Bergenbier SA incepand cu data de 1 martie, preluand astfel numele celui mai popular brand din portofoliu. Decizia schimbarii numelui companiei a fost luata dupa ce aceasta a iesit din grupul Anheuser-Busch InBev in decembrie 2009, odata cu vanzarea operatiunilor sale din noua tari est-europene, inclusiv Romania, catre CVC Capital Partners.

Bergenbier SA va fi parte integranta a grupului nou-format “StarBev”, ce include toate operatiunile din domeniul producerii si distributiei berii, achizitionate de fondul de investitii CVC Capital Partners in urma tranzactiei de la finele anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Producatorul de bere a anuntat insa ca isi va pastra structura organizationala si de business, precum si gama de produse.

"Am ales sa ne numim Bergenbier SA ca semn firesc al recunoasterii unui renume pe care compania si l-a creat in ultimii 15 ani”, a declarat Mihai Ghyka, presedintele producatorului de bere.

Producatorul Bergenbier a intrat pe piata locala in 1994, iar in prezent compania detine doua fabrici de bere la Ploiesti si la Blaj si are peste 730 angajati.

Citeste comunicatul integral al Bergenbier aici.