Centrul Carter si CJI lanseaza editia 2010 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala 

de C.M.     HotNews.ro
Luni, 8 martie 2010, 12:40 Economie | Media & Publicitate

Centrul Carter si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunta editia romaneasca 2010-2011 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala. De aceste burse vor beneficia doi jurnalisti romani care, timp de un an, vor realiza un proiect mediatic menit sa aduca in atentia publicului aspecte legate de sanatatea mintala sau de bolile mintale.

Bursele sunt accesibile tuturor jurnalistilor, indiferent ca lucreaza in presa scrisa, radio, TV sau online, inclusiv jurnalistilor free-lance. Proiectele pot include serii de articole, investigatii, reportaje, elaborarea unor filme documentare, scrierea unor carti sau orice alta forma de produs editorial.

Candidatii trebuie sa demonstreze interes in domeniul sanatatii mintale, solide abilitati jurnalistice si o buna cunoastere a limbii engleze. Proiectele trebuie sa raspunda unor probleme bine definitie si individualizate, sa descrie metodologia si instrumentele necesare realizarii activitatilor propuse si sa detalieze modul in care vor contribui la reducerea discriminarii si stigmatizarii persoanelor care sufera de afectiuni mintale.

Cei doi bursieri vor fi selectionati in baza unui concurs de proiecte de catre un consiliu consultativ format din jurnalisti si specialisti in domeniul sanatatii mintale. Fiecare bursier va primi un sprijin financiar in valoare de 2500 de euro pentru elaborarea proiectului selectat.
 
Dosarele de inscriere trebuie sa contina:

- curriculum vitae, in limba engleza
- o scrisoare de intentie, in limba engleza
- o descriere detaliata a proiectului propus, in limba romana
- un rezumat al proiectului - obiective, activitati, mijloace, efectul anti-stigma - in limba engleza
- un portofoliu de articole reprezentative ale candidatului, in limba romana, care pot fi sau nu pe tema sanatatii mintale

Castigatorii vor fi anuntati pe 9 iulie 2010, pe site-ul Centrului Carter. Ei se vor deplasa la Atlanta, in perioada 13 - 15 septembrie 2010, pentru a participa la reuniunea anuala a bursierilor.

Decizia finala privind selectarea candidatilor revine Centrului Carter si nu poate fi contestata.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 19 aprilie 2010, orele 17:00. Candidatii care vor trece de prima faza a selectiei vor sustine un interviu telefonic in limba engleza. 

Dosarele de inscriere se depun la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, Bdul. Regina Elisabeta nr. 32, etaj 1, sector 5, Bucuresti sau prin e-mail, la bursecarter@cji.ro.

Bursele pentru jurnalisti sunt parte a Programului de Sanatate Mintala al Centrului Carter care vizeaza reducerea stigmatizarii si discriminarii persoanelor care sufera de boli mintale, precum si eliminarea informatiei incorecte sau bazate pe stereotipuri.

Detalii pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

179 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă