Agentia internationala de presa Reuters a solicitat deschiderea procedurii de insolventa in cazul Realitatea TV si NewsIn, detinute de Grupul Realitatea-Catavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, anunta Romania Libera, in editia online. Cererile au fost depuse in instanta in 5 martie, primul termen al procesului fiind fixat pe 3 iunie.

Reuters are de incasat de la Realitatea TV si NewsIn datorii in valoare totala de 60.000 lei.

Potrivit legislatiei in vigoare, o societate poate sa solicite intrarea altei firme in insolventa daca volumul datoriilor pe care le are de recuperat depaseste 30.000 lei.

Anterior, agentia de presa Mediafax a solicitat si ea intrarea in insolventa a televiziunii Realitatea TV, pentru datorii de 50.000 de euro.

La acestea se adauga a treia cerere de insolventa, inaintata de compania System Design & Integration (SDI), a carei plangere va fi discutata de magistrati in cursul acestei luni.

In cazul in care Tribunalul considera justificate cererile de insolventa, Realitatea TV si NewsIn pot evita procedura de faliment doar daca isi achita integral datoriile.