Catavencu SA, compania care editeaza ziarul Academia Catavencu, a depus, joi, la Tribunalul Bucuresti o cerere de declansare a procedurii de insolventa, primul termen de judecata fiind 16 martie, potrivit blogului lui Catalin Prisacariu. Contactat de HotNews.ro, Sorin Enache, directorul general al grupului Realitatea Catavencu, a spus ca la Catavencu SA va avea loc o reorganizare, fara a da insa mai multe amanunte.

Dragos Stanca, administrator al Catavencu SA, ne-a precizat ca reorganizarea Catavencu SA vine in contextul in care societatea a ramas cu un singur titlu in portofoliu, respectiv Academia Catavencu.

"Legat de cererea cu pricina (cererea de declansare a procedurii de insolventa - n.r.), este vorba de o reorganizare a societatii, o procedura legala, logica si necesara dupa ce pe Catavencu SA a ramas doar Academia Catavencu", a spus Dragos Stanca.

O parte a redactorilor Academiei Catavencu au parasit saptamana trecuta publicatia, urmand sa infiinteze un noua revista, ce se va numi Kamikaze. Acestia si-au motivat decizia prin "situatia financiara foarte proasta, din cauza unei administrari foarte proaste in grupul Realitatea-Catavencu", "presiuni si cenzura pe texte" si "nevoia unei revigorari a revistei".

Potrivit cifrelor BRAT, Academia Catavencu a avut vanzari medii pe aparitie de circa 28.000 de exemplare in primele noua luni ale anului trecut; de aproape 29.000 de exemplare in 2008; si de aproape 38.000 in 2007. Acum zece ani, in 2000, revista avea vanzari medii pe aparitie de circa 55.000 de exemplare, potrivit monitorizarilor BRAT.