Organizatia Reporteri fara Frontiere, impreuna cu asociatia partenera din Romania, Active Watch-Agentia de Monitorizare a Presei, se declara "scandalizate" fata de comentariile obscene facute de George Becali, membru al Parlamentului European, la adresa unei jurnaliste. Cele doua asociatii afirma ca sunt "socate" de declaratiile lui Becali, care a injurat-o pe ziarista Cornelia Popescu de la publicatia online Ziua Veche atunci cand aceasta l-a contactat pentru a-l intreba despre contradictiile dintre declaratiile de interese facute la PE si declaratiile sale publice.

  • Vezi aici cum prezinta Ziua Veche dialogul dintre jurnalista si George Becali.

Comunicatul Reporteri fara Frontiere - AMP, care aminteste despre alte iesiri agresive ale lui Becali la adresa jurnalistilor:

Comportament scandalos al europarlamentarului George Becali fata de o jurnalista

Reporteri fara Frontiere si organizatia sa partenera in Romania, Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei, sunt scandalizate de comentariile vulgare si obscene pe care George Becali, membru al Parlamentului European, le-a facut fata de Cornelia Popescu jurnalista a ziarului online ZIUA Veche pe 10 martie, cand aceasta l-a contactat pentru a-l intreba despre contradictiile din declaratiile de interese pe care le-a facut la Parlamentul European si alte declaratii publice ale sale.

"Suntem socati de declaratiile ofensatoare ale lui Becali", au spus cele doua organizatii. "Este inacceptabil ca un membru al Parlamentului European sa o insulte pe Popescu intr-un mod atat de virulent si deranjant". Politicienii par sa isi piarda autocontrolul din ce in ce mai des, uitand obligatiile morale pe care le incumba pozitia lor oficiala si un salariu din venituri publice."

Cele doua organizatii au adaugat: "Declaratiile de interese financiare pe care le fac parlamentarii europeni nu sunt doar obligatorii, ci sunt, de asemenea, de interes public. Jurnalistii au o obligatie in a pune intrebari legate de aceste declaratii, iar parlamentarii europeni trebuie sa raspunda in detaliu. Reactia absurda a lui Becali nu reuseste sa ascunda dorinta sa de a evita acest subiect. Natura exacta a intereselor sale financiare si a posesiunilor sale trebuie sa fie explicata."

Din pacate, Becali are un obicei in a se comporta intr-o maniera agresiva si ofensatoare fata de jurnalisti. El l-a insultat si l-a amenintat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu intr-o cafenea in februarie 2002 dupa ce Popescu a scris un articol in ziarul Adevarul despre un controversat schimb de terenuri cu armata romana.

Pe 3 noiembrie 2001, Becali si garzile sale de corp l-au insultat si l-au lovit pe Malonga Parfait, gazda emisiunii sportive Fotbal Max difuzata de ProTV, dupa ce acesta din urma vorbise in emisiune despre Becali si proprietatea sa asupra echipei de Steaua Bucuresti. In timpul atacului asupra lui Parfait, Becali a spus ca nu putea permite sa fie luat in ras de o persoana de origine africana.

Dupa ce Steaua Bucuresti a pierdut o semi-finala UEFA Cup impotriva Middlesbrough pe 30 aprilie 2006, Becali le-a ordonat garzilor sale de corp sa o ia pe jurnalista Ana Maria Neagu de la Realitatea TV din fata sa. Jurnalista il intrebase daca mai este mandru de prestatia jucatorilor sai. Una dintre garzile de corp a insultat-o pe jurnalista si a lovit-o in picior.