Revista Kamikaze, lansata de jurnalistii care au plecat de la Academia Catavencu, reclama faptul ca este interzisa pe reteaua de difuzare a presei Acces Press. "Reteaua de difuzare a presei Acces Press, controlata de Sorin Ovidiu Vantu, a interzis comercializarea revistei Kamikaze", se arata intr-un comunicat de presa al publicatiei.

"Ordinul catre chioscuri, transmis de administratora retelei, Liliana Spiridon, suna sec si abuziv: «Incepand cu data prezentei, va aducem la cunostința ca este interzisa comercializarea in cadrul retelei Acces Press a revistei Kamikaze»”, precizeaza comunicatul, care noteaza ca interzicerea difuzarii unei publicatii este anticonstitutionala, blocand libera circulatie a informatiei.

Kamikaze anunta ca, in 2003, Primaria Capitalei a emis prima hotarare care transmitea gratuit Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presa 1.200 de amplasamente pentru montarea chioscurilor de ziare. "In prima etapa, PMB le-a dat acestora 300 de terenuri. Doi ani mai tarziu, o noua hotarare (60/2005) le incredinta, tot gratuit, si restul de 900 de amplasamente. In 2008, Videanu isi da seama ca PMB incalca legea pentru ca le-a concesionat gratuit amplasamentele, si apare HCGMB 237, prin care li se percep taxe. Asta nu rezolva, insa, o alta problema, anume ca li s-au dat fara licitatie. Oricum, primarul Sorin Oprescu a rezolvat toate problemele in 2009, cand a anulat obligația GEDP de a plati pentru amplasamente si le-a mai dat voie si sa ia bani pentru panotaj publicitar", se arata in comunicat.

Potrivit publicatiei, GEDP este detinuta, cu peste 50,1%, de doua off shore-uri cipriote controlate de Sorin Ovidiu Vantu. Unul din ele este Radoway Limited, celalalt Stonecom Limited. Primul a detinut Radio Total si, acum cativa ani, Realitatea TV. Al doilea a fost asociat in imobiliare cu Petromservice.

Atasat este documentul prin care Kamikaze sustine ca Acces Press, prin administratorul Liliana Spiridon, interzice comercializarea revistei.