UPDATE 20.30 Adevarul Holding a anuntat oficial, joi dupa-amiaza, ca Peter Imre este noul director general si ca Razvan Corneteanu pleaca din grup, dupa cum scrisesera, in cursul noptii, Reporter Virtual si Pagina de media. Reporter Virtual a anuntat, la scurt timp dupa incheierea "discutiilor aprinse care au durat cateva ore", ca "Razvan Corneteanu impreuna cu 15 sefi din Adevarul Holding si-au prezentat demisiile lui Dinu Patriciu". Joi seara, Peter Imre a apreciat pentru HotNews.ro ca numarul demisionarilor ar fi mai mic de zece - cifra minima inaintata de Pagina de media. Sursa care a prezentat, la randul sau, filmul discutiilor in urma carora "Razvan Corneteanu a iesit pentru ultima data din biroul de director general". Grigore Cartianu, redactor-sef Adevarul, si Laurentiu Ciocazanu, director editorial, au spus joi pentru HotNews.ro ca pleaca deoarece nu au incredere ca noua conducere a grupului va sigura independenta editoriala.

Citeste si:

Scrisoarea adresata joi de Razvan Corneteanu angajatilor Adevarul Holding

Rosca Stanescu: Nu s-a pus problema sa preiau Adevarul

Sedinta cu Patriciu la Adevarul, via Twitter

Alti demisionari: Hadrian Mateescu, directorul executiv al trustului; Nicoleta Anton - director financiar, Dana Turlac - director de publicitate, Adrian Dinu - director de publicitate, Ioana Voicu - director al diviziei de carte, Adriana Vlasceanu - asistent general manager, Robert Shorr si Augustin Popa - directorii operatiunilor din Ucraina.

Reporter Virtual - care a scris prima data, in data de 18 martie, despre venirea lui Peter Imre la Adevarul Holding - a anuntat in cursul noptii de miercuri spre joi ca patronul trustului s-a prezentat la sedinta impreuna cu trei avocati, Peter Imre si fiul sau vitreg Andrei Stefan si ca "dupa discutii aprinse (...) petrolistul i-a interzis celui care i-a ridicat trustul de presa sa mai intre in firma din aceasta dimineata".

Pagina de Media a descris felul cum a decurs sedinta, notand ca scandalul ar fi pornit de la reprosurile facute de Dinu Patriciu lui Razvan Corneteanu. Omul de afaceri l-a acuzat pe Corneteanu ca a trecut in comunicatul Adevarul privind interzicerea publicatiei Kamikaze la chioscurile Acces Press (citeste povestea aici) numele lui Sorin Rosca Stanescu, finul sau.

Pagina de Media a mai scris ca Razvan Corneteanu a contestat vehement calitatile de manager ale lui Peter Imre (in contextul in care Dinu Patriciu intentioneaza sa dezvolte o corporatie media care sa reuneasca investitiile sale internationale in acest domeniu, sub numele East European Media, din a carei conducere sa faca parte si Peter Imre - citeste aici). Cei doi ar fi fost chiar la un pas de o altercatie fizica, insa spiritele au fost calmate de cei prezenti.