Grigore Cartianu, redactor-sef al ziarului Adevarul, care si-a anuntat saptamana trecuta demisia din aceasta functie, in urma plecarii directorului general Razvan Corneteanu de la Adevarul Holding, va ramane in functie, dupa cum a spus el, miercuri, pentru HotNews.ro.

"Am decis in favoarea ramanerii ca urmare a promisiunilor facute de conducerea companiei ca nu vor exista presiuni sau abateri de la regulile jurnalismului profesionist", a explicat el pentru HotNews.ro.

"In privinta indoielilor pe care mi le manifestam eu, ei mi-au spus, verbal, ca sunt gratuite. Pana la proba contrarie, am obligatia morala sa le cred. Sunt dator sa le ofer prezumtia de buna credinta", a spus Cartianu, precizand ca nu a pus niciun fel de conditie materiala sau financiara pentru a ramane la ziar.

Grigore Cartianu si-a anuntat demisia in data de 1 aprilie, alaturi de un alt sef editorial al ziarului Adevarul, Laurentiu Ciocazanu, ca urmare a plecarii directorului Razvan Corneteanu din grupul de presa controlat de Dinu Patriciu. Ulterior, noul director general, Peter Imre, a declarat pentru HotNews.ro ca este convins ca-l va convinge pe Grigore Cartianu sa isi retraga demisia. In cele din urma, Cartianu a decis, miercuri, sa ramana pe pozitia de redactor-sef al ziarului.