Holdingul de comunicare The Group a inregistrat in 2009 afaceri de 81,1 milioane de euro, cu 25% mai putin decat in 2008. Redactorul-sef Grigore Cartianu preia si sefia diviziei Carte la Adevarul, dupa cum anunta Reporter Virtual si Pagina de media, aceasta din urma scriind si ca redactorul-sef al Realitatea FM va parasi postul la sfarsitul saptamanii.

  • Holdingul de comunicare The Group, alcatuit din 15 companii specializate, a inregistrat afaceri de 81,1 milioane euro in 2009, comparativ cu 108,2 milioane euro in anul precedent si 99,5 milioane in 2007, potrivit Mihaelei Nicola, CEO The Group. Aceasta afirma, intr-o informare de presa, ca "bilantul anului 2009 dovedeste ca si industria noastra a fost afectata de convulsii. (...) In 2009 am invatat cu totii ce inseamna regresul la nivel global, dar am mai invatat ca performanta se poate consolida chiar si in context subred. Anul pe care il parcurgem, al saselea in care a pasit The Group, se anunta si el precaut din perspectiva investitiei de publicitate". Printre clientii noi ai The Group care, potrivit Mihaelei Nicola, au compensat diminuarea bugetelor in 2009 se numara Avon, Disney, Cosmote, Henkel, Hochland, Ikea, Milupa, Terapia si Wizz Air.
  • Redactorul-sef al ziarului Adevarul, Grigore Cartianu, este de miercuri si seful departamentului Carte, anunta Reporter Virtual, care il citeaza pe managerul holdingului, Peter Imre, spunand ca "pe termen lung, dl. Cartianu poate sa fie figura emblematica a cartilor". Peter Imre este citat si de Pagina de media spunand ca "cel mai potrivit pentru aceasta functie era Grigore Cartianu, un om de ziar, dar si un om de carte". Postul a fost ocupat pana recent de Ioana Voicu.
  • Tot Pagina de media anunta ca redactorul-sef al Realitatea FM, Carmen Constantin, va parasi acest post la sfarsitul saptamanii, urmand sa preia, la ziarul Adevarul, pozitia de editor coordonator la Suplimentul de educatie.