CNA a amendat, joi, postul OTV cu 10.000 de lei pentru violenta nejustificata si in exces prezenta in emisiunea 'Pe mana soacrei'. "Partea proasta e ca emisiunea contine 70% bataie si doar in restul de 30% se incearca rezolvarea unor conflicte", a argumentat presedintele forului, Rasvan Popescu. Tot astazi, Consiliul a somat public posturile Kanal D, Prima TV si Pro TV pentru limbaj cu aluzii sexuale, la ore accesibile minorilor.

CNA a analizat in sedinta publica de joi o monitorizare cu emisiunile de divertisment difuzate la principalele posturi TV, in perioada 22-28 martie 2010.

Membrii forului au considerat ca emisiunea 'Pe mana soacrei' de la OTV contine prea multa violenta fizica si verbala in raport cu partea educativa care se doreste evidentiata in aceste programe de tip reality-show, realizate cu actori de ocazie. Prin urmare, postul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru violenta nejustificata, difuzata in mod repetat.

Posturile Prima TV, Kanal D si Pro TV s-au ales cu cate o somatie publica pentru limbaj cu aluzii sexuale, difuzat la ore la care minorii se pot afla in fata televizoarelor.

Este vorba de emisiunile 'Traznitii' si 'Mondenii show', difuzate in reluare de Prima TV, de la ora 17.00, de show-ul 'La sueta cu Bahmu', in cazul Kanal D, si de o editie a emisiunii 'Happy Hour' (cu tema 'Parastasul vesel') de la Pro TV, care l-a avut ca invitat pe Cristian Tantareanu.