Christiane Amanpour, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din lume, si-a luat rams bun, vineri seara, de la postul de televiziune CNN, unde a activat timp de 27 de ani, transmite Huffington Post. Amanpour se va alatura echipei de la ABC News.

Ani de zile, realizatoarea a fost "imaginea" reportajelor internationale ale postului CNN. Din septembrie 2009, ea realiza o emisiune zilnica pe CNN International si o emisiune difuzata duminica pe CNN US.

Amanpour va fi, incepand din august, prezentatoarea programului "This Week", difuzat duminica dimineata, si va participa la alte emisiuni ale canalului american de televizziune.

"Acesta este ultima noastra emisiune si vreau sa spun ce privilegiu urias a fost sa fiu la CNN in ultimii 27 de ani! Sa am sansa sa va transmit stiri voua, celor din intreaga lume, de peste tot din lume", a spus Amanpour, adaugand: "am incercat sa fiu ochii si urechile voastre in cautarea adevarului si a povestilor care cereau sa fie spuse. Aceasta a fost misiunea mea pe teren si aici, in studio".