Fondul de investitii spaniol GED a preluat pachetul majoritar de actiuni al Infopress Group (IPG), cea mai mare tipografie de pe piata locala, de la grupul islandez Kvos, in urma unei tranzactii de 12 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al societatii de avocati care a asistat compania de servicii tipografice. Incheierea operatiunii prin care GED a preluat controlul a 92% din capitalul social al Infopress este asteptata sa aiba loc in cel de-al doilea trimestru al anului, dupa obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta.

Grupul Kvos preluase la sfarsitul lui 2005 - inceputul lui 2006 Infopress de la fondul de investitii Baring Central European Fund (care detinea aproape 80% din actiuni) pentru o suma estimata la 25 milioane de euro, potrivit blogului media_details. Baring achizitionase Infopress de la Albert Andras in 2001, pentru 5,8 milioane de dolari.

Dupa achizitia companiei de servicii tipografice, GED l-a numit pe Geza Petroczki in functia de director executiv, acesta fiind unul din fondatorii Infopress.

Infopress Group a fost asistata la incheierea acestei tranzactii de societatea de avocati Biris Goran, in vreme ce GED a fost reprezentata de Madalina Paisa si Serban Suchea de la societatea de avocati Vilau & Mitel.

Infiintata in 1990 ca editor al ziarului Odorheiu Secuiesc, Infopress s-a dezvoltat constant, devenind una din cele mai mari companii din industria tipografica din Romania, axandu-se pe publicatiile cu tiraj mare si piata revistelor.

GED este un grup independent de capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est. GED administreaza fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii si activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.