Comisia de cultura, arta si mijloace de comunicare in masa din Senat a amanat, miercuri, dezbaterile programate pe tema propunerii legislative privind organizarea si functionarea SRR-SRTv. Dezbaterea din comisia condusa de Sergiu Nicolaescu pe marginea proiectului legislativ initiat de deputata Raluca Turcan, ce vizeaza depolitizarea celor doua institutii media publice, era programata dupa multe discutii pe aceasta tema.

Ultimele dezbateri pe aceasta tema au avut loc vineri, cu participarea unor senatori din Comisia de cultura, conducerile SRR si SRTv, reprezentanti ai sindicatelor din aceste doua structuri, precum si ai organizatiilor neguvernamentale.

UPDATE: O alta dezbatere pe tema depolitizarii SRR-SRTv a avut loc, astazi, 12 mai, organizata de Institutul "Ovidiu Sincai" si Fundatia "Friedrich Ebert". Cu aceasta ocazie, Sorin Burtea, membru al CA din TVR demis de Parlament, a declarat ca mai multi membri CA vor face pangere penala pentru calomnie impotriva Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, care sustine ca acestia sunt vinovati de disparitia a 14 milioane euro de la TVR, informeaza Mediafax.

Senatul este camera decizionala in cazul acestui proiect, respins anul trecut de Camera Deputatilor.