Robert Turcescu ar putea fi numit sef interimar al SRTv, pana cand noua lege de functionare a SRTV si SRR va fi adoptata in Senat, potrivit unor surse Hotnews.ro. Acestea spun ca sefii PD-L ar fi decis sa demareze inlaturarea definitiva a lui Alexandru Sassu din functia de presedinte-director general al televiziunii publice, post pe care il ocupa interimar dupa ce a fost demis, in martie, prin respingerea raportului SRTv pe 2008 de catre Parlament. Conducerea partidului intentioneaza sa-l propuna pe Robert Turcescu in aceasta functie pe o perioada determinata. Contactat de HotNews.ro, Robert Turcescu a declarat ca "nu am nicio confirmare oficiala. Probabil ca vor avea loc niste discutii in urmatoarele zile".

Sursele citate sustin ca Turcescu ar putea fi numit interimar saptamana viitoare, de catre Parlament, insa el nu ar fi numit cu drepturi depline, ci doar o perioada de timp deterimata pana cand noua lege de organizare si functionare a SRTV si SRR va fi adoptata de catre Parlament.

Robert Turcescu a spus, insa, pentru HotNews.ro ca "nu am nicio confirmare oficiala. Probabil ca vor avea loc niste discutii in urmatoarele zile". Daca va primi o propunere concreta in acest sens, Turcescu spune ca "ma voi gandi foarte serios la aceasta varianta" .

"O iau in calcul, categoric, insa sunt niste semne de intrebare din partea mea. Trebuie sa vad contextul in care ar urma sa desfasoare un astfel de mandat. (...) Nu am nevoie de o sinecura in momentul de fata. Nu sunt in situatia in care sa caut un loc de munca. (...) Am 17 ani de experienta in mediul privat. Un proiect de genul TVR e in primul rand o provocare din punct de vedere profesional. Presupune o adaptare si o intelegere a mecanismelor, avand in vedere ca vorbim de o institutie bugetara, supusa Parlamentului", a spus Turcescu pentru HotNews.ro.

Cat priveste emisiunile pe care le modereaza in prezent la Realitatea TV si functia de director general pe care o detine la Realitatea FM, Turcescu a declarat: "Modul in care gandesc lucrurile in viata este unul foarte pragmatic. Nu imi place sa fac supozitii. La momentul in care voi lua o astfel de decizie, daca va exista o astfel de propunere, ma voi gandi si la modul in care voi incheia treburile la Realitatea FM si Realitatea TV".

In ceea ce priveste sefia SRR, democrat-liberalii nu vor propune deocamdata pe nimeni, potrivit surselor HotNews.ro. Maria Toghina ramane in continuare presedinte interimar pana cand noua lege va fi finalizata.

  • Raluca Turcan, initiatoarea proiectului noii legi de functionare a SRR-SRTv, menit sa contribuie la depolitizarea celor doua institutii, a atacat la sfarsitul saptamanii trecute conducerea de acum a SRTv. Sambata, ea a fost citata de Mediafax afirmand ca are informatii ca in TVR, in ultimele zile, mai multe contracte mari de achizitii, pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administratie, ar fi fost "sparte" in contracte la valori reduse pentru a putea fi facute achizitii publice. Duminica, ea a scris, pe propriul blog, ca va sesiza Curtea de Conturi si DNA cu privire la situatia din TVR.