Patru candidati, printre care grupul elvetian Ringier, si-au aratat interesul pentru achizitia cotidianului francez Le Monde, care se confrunta cu grave probleme financiare, acestia urmand sa isi depuna ofertele pana pe 15 iunie, scrie Mediafax care il citeaza pe Eric Fottorino, directorului grupului Le Monde.

"Grupul elvetian Ringier a declarat ca vrea sa studieze dosarul. Noi asteptam ca ofertele sa fie inaintate pana pe 15 iunie", a spus Fottorino.

"Nu suntem inca gata sa facem o recomandare, dar vom face una bazata pe criterii precise", a adaugat el, precizand ca aspectele care vor fi luate in calcul sunt capacitatea financiara a cumparatorului, pozitia sa fata de guvernare si dorinta de a continua planul de redresare a grupului.

Nouvel Observateur - saptamanalul detinut de Claude Perdriel, bancherul Matthieu Pigasse, in parteneriat cu omul de afaceri Pierre Bergé si cu Xavier Niel, fondatorul unei companii de telecomunicatii si grupul spaniol Prisa, publisherul titlului El Pais, care este deja unul dintre actionarii principali in cadrul grupului Le Monde, si-au anuntat la randul lor interesul pentru achizitia Le Monde.

Grupul Le Monde controleaza cotidianul cu acelasi titlu, dar si alte reviste, precum saptamanalul cultural Telerama si publicatia catolica La vie.